Artikler på Nørre Djurs Web
Flot KulturCafé i Gjerrild

Selv om vi i går havde én af de allerførste forårsdage, måtte der alligevel hentes ekstra stole frem for at give plads til alle, der havde lagt vejen omkring Gjerrild-Bønnerup Friskole for at overvære Kultur Raket-arrangementet dér.

Læs mere om arrangementet hér!

Programmet for gårsdagens café bestod udelukkende af lokale kræfter, som supplerede hinanden på bedste vis.
Først var det præsten fra Rimsø, Kurth Carlsson, der holdt ca. en halv times foredrag med anekdoter fra et langt og indholdsrigt liv. Han er som bekendt født og vokset op på Bornholm, hvor han i sine unge dage var med til at starte en friskole og opnåede at blive landets på den tid yngste skoleleder. Videre fortalte han om de teologistudier, der førte ham og familien til et sogn i Vestjylland, hvorfra de i 1977 flyttede til det nuværende embede i Rimsø Præstegård. En overgang var han med til at starte Jægergården i Gjerrild op som efterskole for bogligt svage, og denne gruppe har han nu helliget sig, dog er der nu tale om voksne.
Hvis der var nogen i salen, der kom for at høre præsten fortælle om sine mange fremtidsplaner med sine gårdopkøb i Rimsø og Emmelev, blev de skuffede, men så er der jo også noget at holde foredrag om en anden gang.
Efter kaffen og den lækre, hjemmelavede lagkage var der så dækket op til en musikalsk specialitet af de virkeligt sjældne, nemlig "luft-strygekvartet". Vi har længe vidst, at vi i ægteparret Inger og Ole Wierød fra Glesborg har et par store sanger-kapaciteter, og at han også er en fremragende korarrangør. Men at han også har så meget humor, at han er i stand til at servere klassisk musik, så man ligger flad af grin og samtidig gøre det teknisk flot, vidste vi ikke her på redaktionen.
Det var ikke desto mindre, hvad vi var vidner til i går. Sammen med ægteparrets 2 døtre, Anna på 16 og Thea på 18, tog familien Wierød tråden op fra den hedengangne gruppe Swingle Singers, der i 60`erne "spillede" klassisk musik med munden. De stillede op som en strygekvartet med døtrene som violinister, mor Inger på bratsch og far Ole som cello, og så startede ellers et veritabelt "massemord" på den ene klassiker efter den anden. Familien Wierød sluttede koncerten af med et par lystige udgaver af svenske og danske folkesange.
Afdelingen med Wierødderne udløste et bragende og fortjent bifald. Det er fantastisk, at vi her i vor midte har en så gennemmusikalsk familie. Gad vidst, om de også synger sådan omkring middagsbordet derhjemme?

[ Dagsoversigt | Arkiv ]

Skrevet af Rex, redaktion 11, den 02-04-2001
Copyright Nørre Djurs Web 2000