Soenderhaldportalen.dk

Tak til

05/05 2023

GIF-damer viste god moral mod tophold

GIF Håndbolds 3. divisions-damer viste god moral mod topholdet Skovbakken søndag i forrige weekend. Ganske vist tabte GIF udebanekampen med 34-29, men med tanke på, at pausestillingen var 17-8 i århusianernes favør, så slap det lokale divisionshold faktisk mere end hæderligt fra opgaven med at begrænse nederlaget i 2. halvleg. Skovbakken er nedrykker fra 2. division, og havde inden GIF-kampen kun sat 1 point til.

Så vi vidste godt det ville blive svært, men vi havde dog ikke forestillet os det stormvejr, som vi kom ud i i 1. halvleg. De spillede virkelig stærkt. Når vi havde fyret et skud af, så gik der tre splitsekunder, så stod de oppe i den anden ende. Deres kontraer var uhyggelige, og deres stregspiller voldte os også store kvaler. Det var ren overlevelse at komme igennem den halvleg, siger holdets træner Erik Flak Jørgensen.
I pausen snakkede han og pigerne om at glemme alt om hvad der stod på måltavlen, og i stedet koncentrere sig om at få fightet sig ind i kampen. Og det lykkede over al forventning. Skovbakken kæmpede ufortrødent videre i et forsøg på at give gæsterne en ordentlig »snitter«, men det blev ved forsøget, for nu begyndte GIF’s angrebsspil pludselig at fungere, samtidig med, at forsvaret begyndte at få lidt bedre fat. Charlotte Andersen startede i målet, men blev hevet ud på bænken ved stillingen 9-1 i 1. halvleg. Mette Holdgaard kom ind i kassen i stedet for, og stod ifølge Erik Flak en fornuftig kamp. Han roser også Karina Skaarup for en flot kamp, der scoringsmæssigt udmøntede sig i hele 8 mål.
– Dejligt at se Karina komme i gang igen. Hun har været lidt nede i en bølgedal rent scoringsmæssigt, men jeg skal da lige love for, at hun fik brudt den onde cirkel mod Skovbakken. Det er godt for hende, og det er godt for holdet, for skal vi være farlige fra både fløje og stregen, så er det vigtigt, at vi har nogle bagspillere, der kan true et fladt forsvar, siger Erik Flak.
GIF’s 2. halvleg mod Skovbakken var faktisk så god, at holdet vandt halvlegen med cifrene 21-17.
Holdets næste kamp indebærer også en køretur til Århus, idet GIF-damerne på søndag skal møde AIA/Tranbjerg.
De mest scorende spillere mod Skovbakken var som følger: Karina Skaarup (8), Sanne Serwin (6), Hanne Vinther (5), Sabine Knold (4) og Britta Hvid (3).

Kilde: grenå bladet