Soenderhaldportalen.dk

Tak til

05/05 2023

Håndbold – Dame Ynglinge Division GIF-Østjysk HK 34-29 (19-11)

Tredje gang blev lykkens gang for GIF Håndbolds talentfulde Dame Ynglinge Divisions-hold. Østjysk HK fra Hedensted blev sendt hjem med et nederlag på 34-29 søndag eftermiddag den 9. oktober i Grenaa Idrætscenter. Dermed kunne træner Jan Mathiesen & Co. sætte de første point ind på kontoen ovenpå nederlag til Kolding IF og Team Tvis/Holstebro.

Østjysk HK har imidlertid ikke nær samme klasse, som disse to hold, så et nederlag ville have været smerteligt. Det var der dog heller ikke på noget tidspunkt optræk til. En koncentreret indsats i 1. halvleg - ikke mindst i forsvaret - tog ret hurtigt pynten af modstanderholdet, der så meget ordinært ud efter de første 30 minutter. GIF-forsvaret havde helt styr på kampen fra stillingen 7-6 efter 10 minutter. Østjysk HK blev på det nærmeste løbet over ende af et veloplagt GIF-hold i resten af 1. halvleg, hvor mange af målene faldt via hurtige kontraløb. Det lignende med andre ord en afklapsning til Østjysk HK med pausestillingen 19-11 til GIF. Sådan kom det imidlertid ikke til at gå. GIF stillede en kende ukoncentreret op til 2. halvleg, selv om man formåede at score halvlegens to første mål efter blot 45 sekunder. Man gik et par gear ned i tempo, og pludselig kunne Østjysk HK være med. Selv undertalsperioder ved udvisninger klarede de at vinde mod et GIF-hold, der pludselig spillede rodet og usammenhængende. Tættere på end en 4-5 mål kom Østjysk HK dog ikke, og med 10 minutter igen førte GIF igen klart via stillingen 32-23. Her kom reserverne i aktion, og dette kombineret med den omstændighed, at kampen var afgjort, resulterede i, at modstanderne fik pyntet lidt på resultatet, så slutstillingen endte på 34-29.
GIF’s målscorere: Nicole Sørensen (8), Edisa Halilovic (7), Sascha Eriksen (4), Mia Serwin (4), Sofie Lyder (4), Mai Rytter Jensen (3), Henriette Hansen (3) og Sara Jürgensen (1).

Kilde: grenå bladet