Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

3. divisions-damer sluttede halvsæson fornemt af ved at slå ét af topholdene

Grenaa Bladet: GIF Håndbolds damer i 3. division sluttede den første halvdel af sæsonen af på fornem vis ved at besejre ét af rækkens tophold, Flauenskjold, med cifrene 30-25 i Grenaa Idrætscenter i søndags. Det skete foran hele 250 begejstrede tilskuere i Idrætscentret.


GIF Håndbolds 3. divisonsdamer - der her ses i udebane-dragten, som er sponsoreret af Activ Rengøring
GIF-damerne har dermed erobret 7 point i løbet af efterårssæsonen, og det resulterer i en placering nogenlunde midt i rækken.

Faktisk har holdet erobret 9 point, men de 2 point man hev sikkert hjem i sæsonens allerførste kamp mod Vorup, er blevet taget fra GIF igen, eftersom Randers-holdet har trukket sig.

Trods tabet af de 2 point har holdet hele 6 point ned til den direkte nedrykning, mens der er 3 point ned til andensidste-pladsen, der er ensbetydende med en kvalifikations-kamp om at forblive i rækken. Alt i alt flot klaret af et »tvangs-oprykket« GIF-hold, der må siges at være vokset med opgaven.

GIF-træner Erik Flak Jørgensen er da også mere end tilfreds.

Jeg kan kun erklære mig tilfreds med pigernes indsats her i den første halvdel af sæsonen. Det er sin sag at gå fra Jyllandsserie-niveau til divisions-håndbold, hvor man er sikker på at møde virkelig skrappe modstandere. Eksempelvis hold, der har spillet i 2. division i en årrække - ja selv spillere med Liga-erfaring har vi været oppe imod.

Mod Frederikshavn var vi oppe mod hele 7 spillere, der har prøvet at spille i Håndbold-Ligaen. Der skal man altså ha’ lavet sit hjemmearbejde grundigt, hvis man ikke vil ha’ en ordentlig snitter.

Vores helt klare styrke har netop været, at vi på intet tidspunkt er blevet kørt helt over. Det vil sige tabt med mere end 10 mål og været chanceløse. Vi har spillet vores chance i hver eneste kamp, og har kunnet se os selv i spejlet efter hver eneste kamp.

Mod Frederikshavn på udebane tabte vi med 9 mål, men var faktisk ganske godt med. På et tidspunkt i 2. halvleg går vi fra 13-21 til 18-21 og er virkelig ved at byde dem op til dans, selv om de råder over helt vildt dygtige spillere. Det er meget opmuntrende for os, at vi kan være med i det selskab. Det giver virkelig blod på tanden, siger GIF-træneren, der håber på tilgang til truppen til den anden halvdel af sæsonen.

Akilleshælen er
en lidt smal trup


Vores problem er, at truppen er meget smal og det gør os naturligvis meget sårbare overfor eventuelle skader og formdyk hos centrale spillere. Vi har kontakt med to spillere - en divisionsspiller og en Jyllandsserie-spiller - som vi håber at kunne indlemme i vores trup her omkring årsskiftet, hvilket i givet fald vil styrke os ganske væsentligt.

Desuden er der tre spillere på 2. holdet, der banker kraftigt på, så jeg synes det ser rigtig fornuftigt ud med hensyn til 2. halvdel af sæsonen.

Ikke mindst fordi spillerne tror på, at de kan være med på det her niveau. Men de ved også, at der skal arbejdes stenhårdt for det. Vi træner således igennem over jul og nytår, så vi er optimalt forberedt til at tage hul på 2. halvdel af sæsonen, siger Erik Flak Jørgensen.

Holdets første kamp i det nye år spilles den 9. januar på hjemmebane i Grenaa Idrætscenter mod Sæby HK.
Den omvendte kamp blev tabt knebent af GIF’erne, og eftersom Sæby ikke har erobret flere point end GIF, så skulle der være muligheder for et fornuftigt resultat på hjemmebane i Grenaa Idrætscenter.

Ikke mindst set i lyset af den flotte sejr på 30-25 over ét af rækkens top-hold Flauenskjold i søndags.

Det er ubetinget den bedste og
mest fejlfri indsats pigerne har leveret i år. Ingen tvivl om det. Forsvaret virkede upåklageligt.

Rikke Nicolaisen havde vel 26 redninger igen. Kontrafasen fungerede også glimrende, og således uden tidligere kampes mange tekniske fejl. Også det etablerede angrebsspil fungerede godt. Karina Skaarup og Hanne Vinther var utroligt godt skydende ude bagfra - specielt i første halvleg.

Vi er foran med 16-15 ved pausen og er 100% klar i starten af 2. halvleg, hvor vi scorer de første fire mål. Herefter kører vi den stille og roligt hjem fra føringen 20-15. Med 10 minutter igen er vi foran med 28-22 og har kampen helt under kontrol, siger Erik Flak Jørgensen, der således ikke kunne have drømt om en bedre afslutning på 1. halvdel af sæsonen.

Stortalentet fra klubbens Dame Ynglinge Elite-hold, Nicole Sørensen, var blevet rykket op til lejligheden, og hun kvitterede for tilliden ved at score 4 flotte mål, samtidig med, at hun var utroligt tempo-sættende for hjemmeholdets spil. Endelig vil Erik Flak Jørgensen gerne fremhæve Ina Outzen som ikke scorede nogen mål, men til gengæld leverede en heroisk indsats i forsvaret.

Der var tale om en fantastisk hold-præstation, hvor alle spillere var helt oppe at ringe. Alt det vi går og knokler med i det daglige gik op i en højere enhed, hvilket naturligvis var utroligt lækkert, slutter GIF-træneren.
Topscorerne i kampen mod Flauenskjold var: Hanne Vinther (6), Karina Skaarup (6), Lily Beck (4), Sabine Knold (4), Nicole Sørensen (4) og Anette Firgaard (3).
GIF Håndbolds 3. divisonsdamer - der her ses i udebane-dragten, som er sponsoreret af Activ Rengøring - sluttede 1. halvdel af sæsonen fornemt af ved at besejre et af rækkens tophold med 30-25 i Grenaa Idrætscenter i søndags.

Kilde: Grenaa Bladet

Pia


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam