Soenderhaldportalen.dk

Tak til

05/05 2023

IFM har det ene ben i serie 2

FODBOLD - IFM’s bedste fodboldherrer viste ingen nåde i det med spænding imødesætte lokalopgør mellem rækkens nummer to og tre. Den midtdjurske målmaskine sendte rivalerne fra Nørager B hjem med et nederlag på 7-2.

Lørdagens kamp mellem IF Midtdjurs og Nørager B var det man kaldte en seks pointskamp. Med fire runder tilbage var afstanden mellem de to hold fire point. Hvis IFM vandt, ville holdet være syv point foran Nørager med tre kampe tilbage. Modsat ville en Nøragersejr minimere forspringet til et point og slaget om oprykningen til serie 2 ville atter stå helt åben.

Rødt målorgie
IFM havde hjemmebane og havde et snævert 1-0 nederlag at revanchere fra foråret. Og det var et tydeligvis tændt og koncentreret Midtdjurshold, som gik på banen.
Holdet var da også spilstyrende gennem hele første halvleg, og kunne gå til pausen med en føring på 2-0 på mål af Brian Friis og Flemming Nielsen.
2. halvleg var kun fire minutter gammel, da Kasper Jensen elegant bragte IFM foran 3-0 efter godt forarbejde af Michael Stegger på højre fløj.
Men Nørager er kendt for aldrig at give op, og da Thomas Lunn kort tid efter reducerede til 3-1, var kampen måske atter ved at åbne sig.
Men det blev effektivt stoppet i det 61. minut af Kasper Jensen, som endnu engang placerede bolden i det lange hjørne. Indenfor de næste fem minutter scorede Flemming Nielsen og Kasper Friis til stillingen 6-1, og dermed var Nørager definitivt ude af den kamp.

Oprykning forude
Det var ren kosmetik, at Nørager farlige angriber Kasper Eriksen kunne heade bolden i mål til en reducering til 6-2.
Med 15 minutter tilbage slap IFM’s målsluger Flemming Nielsen fri på kanten af offside og afsluttede iskoldt med en scoring til slutresultatet 7-2.
Dermed havde IFM gjort sin pligt og oprykningen bør være en formalitet. Holdet har scoret et imponerende højt antal mål med 87 scoringer, og topscorer Flemming Nielsen er på sikker kurs mod for anden gang i sin karriere at vinde Randers Amtsavis’ Gyldne støvle som den mest scorende spiller i avisens læserområde.

Godt for klubben
Blandt tilskuerne kunne IFM’s tidligere mangeårige fodboldformand Jakob Olesen glæde sig over kampens udfald.
- Det er af stor betydning, at vi rykker op med dette hold, som har mange unge talentfulde spillere. For hele klubben, men især for de unge spillere, er det vigtigt at have noget at se frem til, når IFM forhåbentlig skal spille i serie 2 til næste år, sagde Jakob Olesen.

Der resterer tre kampe og VRI har som rækkens nummer ét sikret sig oprykning, efter at Grenaa IF ikke kunne stille hold i weekenden. Både VRI og Grenaa IF er blandt IFM’s modstandere i de sidste tre kampe.