Tak til

05/05 2023

Topopgør med intensitet

RYOMGÅRD - Vilje og fight var i højsædet, da Junior A-rækkens to bedste fodboldhold, hjemmeholdet IF Midtdjurs og gæsterne fra Åstrup/Hammelev forleden mødte hinanden i en kamp, der med stor sandsynlighed ville afgøre placeringen i toppen.

Af Jesper Birch

Altid kampivrige Mark ”the man” Sørensen i forgrunden og resten af IFM holdet tabte topopgøret forleden til Aastrup/Hammelev IF i Junior A med knebne 0 – 1.
I perioder var der dog også rigtig godt spil, og man skulle helt frem til fire minutter før tid, før afgørelsen på den tætte match faldt.

Gæsterne fra Åstrup/Hammelev førte an i et tempo, der så absolut var en rigtig topkamp værdig. De store chancer udeblev dog. Dertil var hjemmeholdets defensiv for stærk i kampens åbning. Midtdjurs levede på kontra og var kort før 1. halvlegs slutsignal tæt på at komme foran. Skuddet fra den målfarlige angriber Thomas Klemm røg dog et par meter forbi mål.

Jon Dahl
Som kampen skred frem gik der mere og mere taktik i det, og det polerede og aggressive spil fra 1. halvleg blev afløst af en mere afventende og forsigtig indsats. Gæsterne fra Åstrup/Hammelev kunne ikke bruge et uafgjort resultat til så meget, men samtidig måtte man under ingen omstændigheder tabe. Et uafgjort resultat ville værterne være bedst tjent med, og det var tydeligt at se på kampens afvikling. Det lignede et kryds, indtil indskiftede Rasmus Nielsen dukkede frem som en trold af en æske, og med en inderside i bedste Jon Dahl-stil sparkede han bolden ind bag den ellers udmærkede Midtdjurs-keeper, Lasse Walther Nielsen. Spillerne fra Åstrup/Hammelev jublede, som om de allerede havde vundet A-rækken, mens Midtdjurs naturligt nok var skuffede.
De sidste minutter forløb stille og roligt uden de store målchancer, og da kampens dommer fløjtede for sidste gang, var forløsningen stor hos udeholdets spillere. Som i de tidligere opgør mellem de to hold, blev kampen afviklet i en særdeles fair og positiv ånd, med den rigtige vinder - trods alt....

Fremtiden
Begge hold har stadig muligheden for at spille mesterrække-fodbold i efteråret, dog er Åstrup/Hammelevs chancer væsentlig større efter den vigtige sejr. Åstrup/Hammelev har indtil videre haft en meget flot sæson, hvor holdet er i kvartfinalen i pokalturneringen og altså nu også fører A-rækken.
Der ser imidlertid ud til, at de bevarer den, men derfor er alt håb ikke ude for Midtdjurs. De har stadig en god mulighed for at sikre sig andenpladsen og dermed være inde i billedet om en billet til det forjættede land. De har dog ikke råd til at sætte flere point over styr, da det kun er de tre bedste to’ere fra samtlige Junior A-rækker i Jylland, der sikrer sig adgang til mesterrækken. Og som begge hold har spillet indtil videre i sæsonen vil det ikke komme som en af de største overraskelser, hvis de begge er at finde i en højere række i efteråret. Aastrup/Hammelev kan tillade sig at tabe en af de tre sidste kampe og så stadig besætte førstepladsen.

Skribenten Birch
FODBOLD – Jesper Birch var i efteråret 2003 en uge i erhvervspraktik på Lokalavisen.
Han har uopfordret fremsendt ovenstående artikel om topkampen i Junior A mellem IF Midtdjurs og Aastrup/Hammelev IF. Jesper Birch, der bor i Ørum, hvor han også går i skole, har i flere år spillet fodbold i Aastrup/Hammelev IF. Her optræder han på positionen som kantspiller i venstre side.
Jesper Birch var altså selv involveret på banen i topkampen, og artiklen er derfor hans egen subjektive vurdering af begivenhederne set fra positionen i venstre side.