Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Et frisk pust fra Storbritannien kan betyde en ny æra for kvindehåndbolden i Grenaa

Det går godt for kvindehåndbolden i Grenaa for tiden, og det kan komme til at gå meget bedre. Visionen er en storklub, Norddjurs HK, helt fremme i toppen af dansk håndbold. Det kan blive en realitet, hvis det britiske håndboldforbund beslutter at vælge Grenaa som base for
kvindelandsholdets forberedelser frem til OL i London i 2012.


Af Mogens Q. Sloth

I Grenaa ses det som noget meget positivt, at det britiske håndboldforbund har planer om at placere alle de bedste kvindelige håndboldspillere i byen over en tre-fire-årig periode, hvilket kan blive startskuddet til noget meget stort for kvindehåndbolden på Djursland. Briterne skal nemlig efter planen erstatte GIF Håndbolds piger i 3. division.

Har også kig på andre byer

Men intet er afgjort endnu. Sagen er kun på et foreløbigt stadium, og der er ikke foregået egentlige realitetsforhandlinger mellem Norddjurs Kommune og uddannelsesinstitutionerne.
Briterne har også kig på andre danske byer som base for deres håndboldprojekt.
Om dette siger den tekniske rådgiver for det britiske håndboldforbund, Allan Lund, - tidligere træner for bl.a. det danske kvindelandshold fra 1975-1980.
"Ja, vi ser på andre muligheder end Grenaa. Det kan dog også blive et spørgsmål, hvor meget den engelske regering tillader, at der bliver af sportslige forberedelses-aktiviteter i andre lande".
Allan Lund roser dog faciliteterne i Grenaa, som han finder spændende.

Kan blive startskud til noget stort

Mange i Grenaa har set muligheden for, at de britiske håndboldplaner kan blive startskuddet til noget stort inden for elitehåndbold på Djursland. Og som bekendt er der allerede fire britiske piger på GIF's hold, hvor de gør det rigtig godt.
Repræsentanter for det britiske håndboldforbund var tirsdag 16. oktober i Grenaa for at se på både idrætsfaciliteter, uddannelsesmuligheder og boligforhold for de britiske piger, som skal i gang med knap fem års forberedelser op til OL. Et OL, som de britiske håndboldpiger allerede er kvalificeret til som OL-vært, mens de verdensberømte danske piger og tre gange OL-guldvindere skal ud i svære kvalifikationskampe.

Så idrætscentret og boliger

Den britiske håndbolddelegation blev i Grenaa budt velkommen af kasserer i GIF Håndbold, Brian Siig. Inspektør Valdemar Haumand præsenterede Grenaa Idrætscenter. Anders Lisvad fra Boligselskabet Grenaa af 1945 orienterede om boligforhold, og gæsterne havde lejlighed til at se lejligheder og ungdomsboliger.
Samtidig med, at de britiske piger skal træne elitehåndbold to gange om dagen, skal de gå i skole. Uddannelsesinstitutionen CV2 blev præsenteret af Niels Ole Svit, mens Vagn Rohde og Kirsten Bech Hansen orienterede om Grenaa Gymnasium, herunder den internationale IB-uddannelse. Der var også besøg på 3D College på Grenaa Havn.
Ved et efterfølgende pressemøde sagde Lorraine Brown fra det britiske håndboldforbund, at den britiske regering og fonde har støttet et stort udviklingsprogram for britisk håndbold op til OL om knap fem år.

Kun syv håndboldhaller i Storbritannien

Der findes kun syv håndboldhaller i Storbritannien, og man er startet næsten fra bunden. Kvindehåndbold har i kun 35 år været spillet i Storbritannien og har befundet sig på et lavt stade, men er på vej frem - bl.a. på grund af et samarbejde med Dansk Håndbold Forbund og danske trænere.
Teknisk rådgiver for det britiske håndboldforbund, Allan Lund, foreslog ved projektets start kontakt til en af verdens førende håndboldnationer, Danmark. I august i fjor kom de første britiske spillere til Århus og GOG, og her i efteråret flyttede alle briter til Århus Idrætshøjskole.
Som bekendt er fire damespillere nu tilknyttet Grenaa IF, hvor de har vist rigtig god fremgang.
Går alt i orden, er det meningen, at de spillere, som nu bor på idrætscollege i Århus, skal flytte til Grenaa, hvor de skal bo, træne og uddanne sig.

Skal måske overtage GIF's licens

Det kan medføre, at briterne overtager licensen til GIF Håndbolds plads i 3. division, og man regner med oprykning herfra om få år til Toms Ligaen (den bedste række). Det betyder, at GIF-spillerne så må rykke ned på andetholdet - hvad mon de siger til det?
Det store spørgsmål er så nu, om briterne vælger at placere alle spillere på kvindelandsholdet i Grenaa med træning, uddannelse og bopæl her.

Har ikke fået alle informationer

"Hvornår bliver det afgjort, om briterne vælger Grenaa som basis for kvindehåndbold"?
"Når vi har fået alle de nødvendige informationer - så tager vi stilling. Nærmere kan jeg ikke komme det nu", siger Lorraine Brown fra det britiske håndboldforbund.
Hun så ud til at være positivt overrasket over forholdene i Grenaa, men det virkede som om, at den danske rådgiver, Allan Lund, har en væsentlig indflydelse på, om det skal være Grenaa eller en anden by. Hvilke andre byer, der er på tale, kunne de ikke umiddelbart oplyse.

Norddjurs satser på fornuftig løsning

Viceborgmester Niels Erik Iversen sagde, at Norddjurs Kommune er meget positiv over for briternes håndboldplaner i Grenaa, men der har ikke været egentlige realitetsforhandlinger. Kun sonderinger og snak.
"Jeg synes, det er spændende og interessant, at et britisk landshold kunne tænke sig at komme til Norddjurs, og vi vil i kommunen gøre alt for at få en fornuftig løsning", sagde Niels Erik Iversen.
Viceborgmesteren, der er en ivrig fortaler for sport på eliteplan på Djursland, nævnte, at fleksibilitet vil blive et nøgleord i uddannelsessystemet i Grenaa, hvis de britiske landsholdspiger slår sig ned i byen.

Godt tilskud til at blive globale borgere

Vicerektor på Grenaa Gymnasium, Vagn Rohde, er også begejstret for planerne.
"Det er et spændende projekt og et frisk pust fra Storbritannien, som kan løfte gymnasiet og give endnu mere international stemning. Det er et godt tilskud til at blive globale borgere".
Byrådsmedlem Valdemar Haumand, der også er formand for Hessel Gods Fodboldskole, sagde:
"Det er meget vigtigt, at vi med de britiske håndboldpiger skaber hele mennesker. Alt skal ikke kun dreje sig om sport - der skal uddannelse og fritidsaktiviteter med".
Lorraine Brown takkede for en god modtagelse i Grenaa, hvor hun betegnede faciliteterne som fine.
I en slutbemærkning til briterne sagde viceborgmester Iversen:
"Nu håber jeg så, at I vælger det rigtige sted til Jeres håndboldelite".

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam