En branchemand for de danske økologer opfordrer i det følgende forbrugerne til at vælge økologiske varer i stedet for varer med det meget omdiskuterede kødklister:
”Økologisk produktion tillader ikke brugen af enzymet Thrombin med det lidet flatterende tilnavn ”kødklister”.
Ordet har været på både forsider og mange politikeres læber i forbindelse med, at EU i sidste uge godkendte brugen af enzymet i EU. Der er lagt i kakkelovnen, inden vi overhovedet har set skyggen af produkter herhjemme. Senest er det kommet frem, at man risikerer, at der bliver blandet kødklister med svineblod i oksekød.
Det kan næppe undre, at flere og flere forbrugere udtrykker deres holdninger igennem dagligvareindkøb og køber økologi.
For nogen er det et spørgsmål om miljø og natur. For nogen er det et spørgsmål om dyrevelfærd eller ganske enkelt, at det bare smager bedre.
For endnu fler bliver det fremover et spørgsmÃ¥l om at blive fri for sammenklistret kød. Dét er der bÃ¥de god fornuft og valgfrihed i.”
Skrevet af økologiforeningsformand Uffe Bie fra Ejstrupholm i Randers Amtsavis d. 25. februar
Kilde: Randers Amtsavis
sof