Struer-modellen er alment gymnasium sammenlagt med erhvervsskole. Fra næste skoleår er der således kun én gymnasial institution i Struer. Til gengæld vil den indeholde flere uddannelser under samme tag, ligesom lærerne skal undervise på tværs af profilerne. Elever, der tidligere gik på handelsskolen vil således i fremtiden sige: »Jeg går på gymnasiet på handelsfaglig studieretning«.
Om baggrunden for beslutningen om sammenlægningen med Struer Erhvervsskole siger rektor Jens Elsig: »Det har været nærliggende for vores bestyrelse at yde et bidrag til et bredt gymnasietilbud. Vi føler sådan set, at vi har en forpligtelse til at bidrage til Folketingets målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. Hvis erhvervsskolens tilbud forsvinder, vil det blive vanskeligt at fastholde og udbygge gymnasiefrekvensen i området«.
Muligheden for at fastholde ungdomsuddannelser i Grenaa trues af de velkendte problemer med busdriften og de voksende oliepriser. Da Struer og Grenaa geografisk minder meget om hinanden har jeg derfor opfordret bestyrelserne for Djurslands Erhvervsskoler og Grenaa Gymnasium til i fællesskab at aflægge Struer og Varberg et besøg med henblik på at overveje, om tilbuddet om ungdomsuddannelser i Grenaa kan styrkes ved at Grenaa også får en Struer-model med fælles ungdomsuddannelser. Endvidere har jeg opfordret Socialdemokratiet til at gå ind i sagen, eftersom partiets uddannelsespolitiske ordfører Christine Antorini har udtalt sig meget rosende om mulighederne i en Struer-model med fælles ungdomsuddannelser. Foruden Struer, Ishøj og CPH West er også Varde, Grindsted og Vestfyn i begreb med at indføre fælles ungdomsuddannelser. Bliver Grenaa den næste?
Med venlig hilsen
Allan Tarp
lektor - ansat ved
Grenaa Gymnasium
siden 1973
Hornslets Allé 27
8500 Grenaa
Kilde: Grenaa Bladet
sof