Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

"Vi Sidder bare her", - med bl.a. Jørgen Leth - i Pavillonen i Grenaa torsdag d. 18/9 kl. 20

Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig alias "Vi Sidder Bare Her" træder op i Pavillonen. Det er legende der kommer til byen, helt eksklusivt intet mindre ! - Mesteren ud i ordet - Jørgen Leth - har travlt med mange gøremål og tager derfor ikke tit ud på denne måde, derfor er Kulturhus-personalet meget stolte over at præsentere "Vi sidder bare her", hvor Jørgen Leth sammen med Michael Simpson og Frithjof Toksvig eksklusivt optræder i Pavillonen.


Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig.
Om det nye album "Ingen Regning Til Mig" med Danmarks mest utippede supergruppe sagde de:
"Nyt album fra Leth, Toksvig og Simpson er en milepæl i spoken word-genren".
- Politiken.

For 2. uge i træk holder albummet sig i top 5 på den officielle hitliste. Og om de udsolgte koncerter i forbindelse med albumudgivelsen sagde de:
"Ord og toner gik op i en højere enhed med spoken word-scenens nestor og hans venner".
- Gaffa.

Og det var egentlig overhovedet ikke planen at der skulle spilles flere koncerter, men det VAR jo godt nok en stor oplevelse for både band og publikum. Så der blev fundet nogle flere datoer ud af en tætpakket kalender, så nu gør de det. De er på vej til pavillonen i Grenaa !!!

Om den nye Plade:

VI SIDDER BARE HER er tilbage med det nye album "Ingen Regning Til Mig"
Trioen bestående af Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig er i forrygende form på deres tredje album i rækken.
Jørgen Leth er nu omsider klar med tredje udspil Ingen Regning Til Mig sammen med Frithjof Toksvig & Mikael Simpson. Det har taget 2 år at komponere, klippe og færdigøre albummet som er den største bedrift indtil videre, hvis man spørger Frithjof og Mikael.

Emnerne omhandler igen små billeder af verden og refleksioner ud fra Jørgens unikke betragtninger. En slags Thomas Winding for voksne, spøger Mikael Simpson.

I Kalkunhals fabulerer Jørgen over det at slæbe fødderne hen ad gaden og håbe intenst på at folk ikke lægger mærke til kalkunhalsen.
Jørgen Leth er nærmest i en psykedelisk tilstand når han taler om At Henvende Sig Til Gud eller Lytter Til Stilheden og charmerende ad libitum på Over En Sagte Ild og Den Hvide Serviet. Vi kommer omkring løgn, deponerede ting, mænd der græder og en tur gennem Danmark i tog.

"Jeg kan ikke skrive en digtsamling på det her niveau, det er det bedste vi nogensinde har lavet".
- Jørgen Leth.

Jørgen Leth fortæller videre om processen:
Det starter jo med at jeg kommer ud i studiet og sidder overfor den mikrofon de har sat op. Mit udgangspunkt er altid, at jeg har jo ikke noget at fortælle. Det er punkt nul. Der er udsolgt på forhånd. Men mikrofonen og mine to venners tilstedeværelse inspirerer mig på en eller anden måde, og så går jeg igang. Så har jeg alligevel noget at sige. Jeg er altid forbløffet over at kunne komme ud på så dybt vand så hurtigt. Jeg kan mærke at jeg bliver skarp og tager en historie ud over kanten. Det er en god følelse.
Jeg aner ikke hvad de finder på af musik. Alligevel er jeg forbløffet, når jeg lang tid efter hører resultatet. Jeg mærker Mikaels og Frithjofs lyst til at spille noget af det de har lavet for mig. Det kan vi så gøre f.eks. i baglokalet til en café i indre by. Som en hemmelig ting. Jeg bliver blæst omkuld og er begejstret for den stemning de har lavet. Jeg er nu også begejstret for mine egne ord. Men vidste ikke det kunne løfte sig sådan.
Pludselig er der så forbløffende nok et ret stort volumen. Ord, toner. Det er uventet for mig. Jeg har jo bare et par aftener i København fortalt mine kammerater et par historier.

Trioen har tidligere udgivet de to roste albums Vi Sidder Bare Her (2008) og Ikke Euforisk (2010), der med Jørgen Leths fabulerende og til tider filosoferende tale om mangt og meget blandet med Mikael Simpsons og Frithjof Toksvigs stemningsmættede lydlandskaber har givet dem et pænt following.

Ingen Regning Til Mig udkom via Target Records mandag d. 5. maj. Den indeholder 14 numre og udgives på vinyl, dobbelt CD samt download & stream.

CD udgaven indeholder en ekstra CD med instrumentaludgaver af numrene.

Entré:
225 kr. i forsalg og 250 kr. på dagen.

Det er hér dét sker:
Centersalen
Kulturhuset Pavillonen
Kærvej 11
8500 Grenaa
Tlf: 86321633
Fax: 86321354
Mail: kulturhuset@pavillonen.dk
Web: www.pavillonen.dk

Kilde: Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam