Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Ministeren svarer ikke

Et næsten-lokalt socialdemokratisk folketingsmedlem er stærkt bekymret over, at han endnu ikke har fået svar på et tidligere stillet spørgsmål til miljøministeren om Danmarks Naturfredningsforenings fremtidige rolle i fredningssager. Derfør skriver han nu følgende:

”Socialdemokratiet vil ikke være med til at indskrænke Danmarks Naturfredningsforenings muligheder for at rejse fredningssager, som foreslået af Venstre.
DN har ekspertisen og erfaringen, og Socialdemokratiet er meget trygt ved, at der findes grønne organisationer, der kan rejse fredningssager. Det er vigtigt i et moderne demokrati, at initiativet til fredning ikke nødvendigvis skal komme fra enten stat, amt eller kommune. Vi er bange for, at det er endnu et forsøg på at stække dem, der ikke altid lige følger regeringens linie. Vestamager, Skagens Gren, Lille Vildmose, Hald Sø, Paradisbakkerne og mange flere er nogle af de fredninger, DN har taget initiativ til. Er der nogen, der kunne forestille sig, at disse lokaliteter ikke skal være en del af danskernes fælles natur- og kulturarv? Nej, vel!
Vi er meget rystede over miljøministerens ”ikke-svar” på mine spørgsmål i juli. Jeg spurgte, om miljøministeren var enig med et V-folketingsmedlem fra Fyn, som i medierne havde givet udtryk for, at DN`s ret til at rejse fredningssager skulle indskrænkes. Ministeren havde hér en klar mulighed for at svare, at regeringen ikke ønskede at indskrænke DN`s rettigheder. Det gjorde ministeren ikke, og det må vi tolke således, at regeringen ønsker at indskrænke mulighederne for at rejse fredningssager.
Det vil være til stor skade for dansk natur og danske kulturværdier, og det ligner desværre et mønster. Først ændrede regeringen lovgivningen, så det åbne land kunne plastres til med gylletanke og aftægtsboliger til landbruget. Så foreslog ministeren byggeri i skovene og senere kystområderne. Bagefter vil regeringen gøre fredninger vanskeligere. Det ligner et mønster – et mønster, som ikke er til gavn for hverken mennesker eller natur.”
Skrevet af det socialdemokratiske medlem af Folketingets miljøudvalg, Torben Hansen fra Randers, i Randers Amtsavis torsdag d. 28. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam