Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Så sig dog, hvad I mener

I dag giver beskæftigelsesministeren igen på utallige angreb fra forskellige sider på regeringens oplæg om at ville spare 800 mill. på dagpengeområdet. Han skriver:

”Regeringen har varslet, at der skal spares 800 mio. kr. på dagpenge og revalideringsydelse til næste år. Det har givet anledning til, at fagbevægelsen og oppositionen er gået i selvsving. Vi bliver tillagt alle mulige og umulige motiver.
De ganger og dividerer på alverdens forslag.

Og de maler skræmmebilleder af, hvilke grupper der kan bliver ramt og hvor hårdt.
Men fagbevægelsen og oppositionen har ikke ladet et eneste ord falde om, hvorvidt de er enige i de problemer, som regeringen har sagt, at den vil tage fat i.

Vi har påpeget en række problemer i hjørnerne af de sociale systemer. Altså dér, hvor de ledige ikke har tilstrækkelige incitamenter til at tage et arbejde; hvor de ledige kan få en økonomisk gevinst ved at hoppe fra en offentlig forsørgelsesordning til en anden, og hvor der er oplagte muligheder for misbrug.
Synes fagbevægelsen og oppositionen, at det er rimeligt, at mennesker frivilligt kan indrette sig på en kombination af arbejde og offentlig betalt fritid? Synes fagbevægelsen og oppositionen, at det er rimeligt, at arbejdsgivere og medarbejdere kan udnytte reglerne, så medarbejderne kan få et par fridage på dagpenge?
Synes fagbevægelsen og oppositionen, at det er rimeligt, at man kan få en indkomstfremgang ved at skifte fra kontanthjælp til revalidering?
Det savner jeg simpelthen et svar på.
Vi må prioritere

Som ansvarlig regering er vi nødt til at prioritere. Statskassen er ikke uendelig dyb, og vi står i en situation med udsigt til stigende udgifter til pleje af de ældre, sygehuse, skoler o.s.v.

Derfor har vi spurgt os selv, om vi i en tid med udsigt til sigende udgifter til velfærd har råd til at have lommer i vores sociale systemer, hvor der enten ikke er et tilstrækkeligt incitament til at tage et arbejde, eller hvor der er mulighed for spekulation.
For os er svaret nej. Jeg synes, at fagbevægelsen og oppositionen skylder os at give deres svar.
Det her handler om at få flere i arbejde. Og så handler det om politik, principper og prioritering. Det er ikke en simpel øvelse i talgymnastik.”

Skrevet af Claus Hjort Frederiksen, beskæftigelsesminister, Venstre, i Jyllands Posten d. 27. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam