Tak til
 






  
05/05 2023

Danskere vil have regionalt demokrati

Dagens tophistorie har vi hentet på Århus Amts hjemmeside, hvor man gerne vil rejse en debat med borgerne om, hvordan demokratiet skal være skruet sammen. Der er lavet en undersøgelse af danskernes holdninger til den fremtidige struktur i vores samfund, og den fortælles der om hér!



”Et markant flertal af danskerne ønsker et regionalt folkevalgt niveau, også selv om der fortsat er et lille flertal for nedlæggelse af amterne. Det viser en ny meningsmåling foretaget af Gallup for Amtsrådsforeningen, som nu starter en landsdækkende debat om fremtidens demokrati. Dermed prikker undersøgelsen er klart hul på forventningerne om, at landets amter kan nedlægges eller fusioneres med accept fra vælgerne. Tværtimod ønsker befolkningen at blive bedre informeret om strukturprocessen og kræver nærhed og respekt for regional forskellighed. På den baggrund starter Amtsrådsforeningen nu en landsdækkende debat om, hvilken struktur folkestyret i Danmark skal have på det regionale niveau. - Debatten om fremtidens kommunale struktur har indtil nu fokuseret på økonomi og effektivitet. Men vi vil også gerne sætte fokus på, at amterne er langt mere end administrative enheder, som man blot kan nedlægge eller fusionere.

For danskerne føler sig knyttede til deres region, siger formand for Amtsrådsforeningen, amtsborgmester Kristian Ebbensgaard (V). Helt konkret afholder Amtsrådsforeningen til efteråret fire regionale råd i forskellige dele af Danmark. Rådene kommer til at bestå af ca. 100 repræsentanter fra befolkningen - sammensat og rekrutteret af Vilstrup. Formålet er at få uddybet og nuanceret de holdninger, der gives til kende i meningsmålingen. Herefter udarbejder Amtsrådsforeningen en publikation, der samler op på synspunkterne fra de regionale råd - og kampagnen slutter med en stor konference til december om fremtidens regionale demokrati.” Klippet fra Århus Amtshjemmeside Læs

mere om kampagnen "demokrati til debat" http://www.arf.dk/Strukturkommissionen/DemokratiTilDebat/Index.htm

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam