Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Mere om uddannelse af ledige

Der er lige nu meget stærke kritiske røster, der rejser sig mod beskæftigelsesministerens beslutning om at lukke for kassen til uddannelse af de ledige. Vi bringer 2 indlæg om sagen, og det første lyder sådan hér:

”Venstres beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen bør skifte titel. Tidligere på året ville/kunne han ikke få tid til et møde med repræsentanter for fagbevægelsen i Randers. De måtte bare vente, indtil det behagede ministeren med et foretræde for at få lejlighed til at orientere om bekymringen for den stigende ledighed i Østjylland i almindelighed og Randers-området i særdeleshed.

Nu indtager han samme overlegne holdning i forhold til de problemer, som følger i kølvandet på hans dekret om stop for uddannelse af ledige. Over 2.000 ledige i Århus Amt får smækket døren i til en uddannelse på de tekniske skoler, handelsskolerne, o.s.v. Selv om erfaringen viser, at netop disse uddannelser åbner for gode udsigter til beskæftigelse, fordi virksomhederne mangler uddannet arbejdskraft.
”Regeringens politik er kortsigtet,” sagde formanden for Arbejdsmarkedsrådet i Århus Amt, direktør Dan Boyter, forleden. Ja, det er så rigtigt, som det er sagt, men den er også kynisk og minder alt for meget om perioden under de borgerlige regeringer i 1980`erne og begyndelsen af 1990`erne. Dengang var penge også det eneste af betydning, mens en rekord-ledighed og mange menneskers forlis blev mødt med total ligegyldighed.”

Skrevet af socialdemokraten Kaj Møldrup Christensen fra Spentrup i Randers Amtsavis tirsdag d. 26. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam