Tak til
 






  
05/05 2023

I Nørre Djurs er det godt at bo

Efter at vi i sidste uge skrev om det nye forslag til at give skattefordele til folk, der bor i en ”udkantskommune” og arbejder i storbyen, er vi blevet kontaktet på redaktionen af borgmester Jens P. Jellesen, som gerne ville starte en snak om, hvad vi ellers har at byde på for tilflyttere.


Det hele kommer sig naturligvis af, at en så fattig kommune som vores vitterligt har brug for at få nogle flere skatteborgere til området - det er den eneste måde, udviklingen kan vendes på, så vore politikere kan få noget andet at bruge energien på end de evindelige besparelser på kommunens budgetter. Derfor er der brug for, at vi får markeret os herude og begynder at ”bombardere” resten af landet med gode grunde til at slå sig ned lige netop i Nørre Djurs.
Den aktuelle anledning til vores ”borgmestersnak” er som bekendt, at regeringen netop har foreslået et nyt tiltag på skatteområdet, så pendlere med over 100 kilometers kørsel til og fra arbejde får et større kørselsfradrag. På dén måde ønsker man at give en håndsrækning til at gøre det mere attraktivt at bo i f.eks. Nørre Djurs. Men lige præcis dette tiltag imponerer nu ikke Jens P. Jellesen, for, som han siger til Nørre Djurs NetNyt, det er ikke engang alle steder i kommunen, der har 100 km til og fra Århus, og hvor der er længst, er det højst 130-140 km. Det giver kun omkring 12-1300 kr mere i lønningsposen, og ingen kan få ham til at tro, at det for alvor vil få folk til at slå sig ned i vores område.

Billige huse
Derimod tror borgmester Jellesen på, at der må være endda store penge at spare for en familie på at købe hus i Nørre Djurs, frem for eksempelvis at betale i dyre domme for at bo i Århus. Uden at gå i detaljer med de nøjagtige huspriser er det ikke for meget sagt, at et hus i Nørre Djurs kun koster halvdelen af et hus i Århus, og at der, selv om man indregner prisen for en bil og kørsel i denne, kan spares rigtigt mange penge på at bo herude.

Nye boliger
Hvad angår nye huse, er det kun meget småt med nye tiltag, men det ser der endelig ud til at blive ændret på, så potentielle tilflyttere kan tiltrækkes af nybyggeri med havudsigt eller andre attraktive beliggenheder. Der er igen tale om et oplæg fra regeringen, og hér mener borgmester Jellesen - i modsætning til pendler-fradraget - kunne være muligheder for reelt at tiltrække de så eftertragtede tilflyttere med penge på lommen.
Vi har fortalt om det før, at Nørre Djurs Kommune sammen med Grenå er blevet udpeget som ”udkantsområde” - et udtryk, hverken Jens P. Jellesen eller vi andre er specielt begejstrede for - men dén strategiplan, som der nu er lagt op til, ser nok så interessant ud. På kommunekontoret er man nu gået i gang med at finde attraktive steder i vores område, hvor man kan forestille sig, at tilflyttere ville sætte pris på at bo. Hvor det helt præcist er, vil vi gøre nærmere rede for i en senere artikel, men det seneste nyhedsbrev fra kommunen fortæller, at det første indledende møde har fundet sted, og der er blevet nedsat en styringsgruppe.

…..og så alle de andre fordele
Udover det ovenfor nævnte byder Nørre Djurs naturligvis stadigvæk på alle de fordele, vi kender i forvejen. Alle kan få passet deres børn i de kommunale børnehaver, hvoraf de fleste har en ret høj standard. Kommunens skoler er så gode og velholdte, at de vækker opsigt, når der f.eks. kommer folk forbi, som er vant til de stærkt nedslidte skoler i de store byer.
Og naturen i Nørre Djurs er, som vi alle véd, så enestående smuk, at bare dét burde være nok til at få folk til at stå i kø for at flytte herud. Kunne man bare overbevise folk i byerne om, at de sagtens kan undvære de mange kulturtilbud, storbyen byder på! Hér er Kulturhuset Pavillonen i Grenå i øvrigt ved at komme rigtigt godt med, og i Nørre Djurs er der både Kulturraket og Liv i Forsamlingshuset, så også på dét plan kommer vi bedre og bedre med herude.

Lægger man så yderligere hertil, at vi er i fuld gang med at få bredbånd så hurtigt og billigt herude, at det sagtens kan hamle op med de store byer, ja, så er der måske alligevel håb om, at det måske alligevel kunne blive ”trendy” at bo i gode, gamle Nørre Djurs!
Har læserne flere gode grunde, så skriv til redaktionen - og lad os endelig få en debat om, hvad man ellers kunne forestille sig af tiltag!



Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam