Tak til
 






  
05/05 2023

Græsrodsbutik for børn

Idag kan vi løfte sløret for et spændende samarbejde, der om kort vil udmønte sig i åbningen af en lille børne-genbrugsbutik i Fjellerup. Den nyligt tilflyttede husmor og forfatter Karen Pouline Larsen har fået en idé, og den kan du læse om i dag.


Den gamle hæderkronede manufakturhandel i Fjellerup står foran snarlig lukning, da indehaveren snart ønsker at dreje nøglen om efter at have arbejdet i butikken i mange, mange år. Da Karen Pouline Larsen for få måneder siden flyttede til Fjellerup sammen med sin mand og deres lille søn, havde hun fra starten lyst til at gå i gang med et projekt, som på én eller anden måde kunne komme nogle børn til gavn - både lokalt og ude i den store verden. En plan om at lave en genbrugsbutik for børn, hvor overskuddet går til udsatte børn, modnedes i hende, og da hun fik nys om lukningen af manufakturhandelen, blev hun straks fyr og flamme.

Ejeren var straks med på idéen, og det er nu meningen, den ny butik skal have til huse i 2 rum i den gamle butik, indtil den evt. bliver solgt. Det næste var nu at få samarbejdspartnere, for hvor skal pengene gå hen? Det viste sig meget hurtigt, at foreningen Børnefonden, hos hvem Karen Pouline Larsen selv har haft et ”sponsorbarn” i Afrika gennem mange år, gerne ville være samarbejdspartner omkring at sende penge til børn i Burkina Faso i Afrika.

Hun ville dog gerne sideløbende med at samle penge til Afrika lade en del af pengene gå til børn i Danmark, som har brug for økonomisk støtte. I dén anledning prøvede hun at få kontakt til en dansk børnehjælpe-forening, hvis navn vi skal skåne læserne for hér. Dét samarbejde blev hurtigt opgivet, men nu er Karen Larsen så gået til Nørre Djurs Kommune, hvor hun har mødt noget større forståelse. Hun ønsker ikke selv at tjene en løn på det store arbejde med at indsamle og passe butikken, men hun har brug for at være omkostningsfri.
Nu kommer den nye børne-genbrugsbutik i Fjellerup (ud over børn i Burkina Faso) også til at støtte det lokale arbejde med udsatte børn i Nørre Djurs. Kommunen hjælper med små midler fra støttepuljen til frivilligt arbejde og får til gengæld penge til at gøre godt med overfor de vanskeligst stillede børn.

Karen Larsen skriver selv følgende opfordring til alle:

”På Kanneshøjvej 1 er det takket være indehaveren af manufakturhandelen blevet muligt at starte en lille genbrugsbutik for børn i alderen 0-7 år med tøj, bøger og legetøj. Butikken samarbejder med og vil være til fordel for Børnefonden, og projekter for børn i vores egen kommune, såsom børnefamilieværksteder, ferielejre og oprettelse af bedsteforældre-ordninger. Formålet er at bevare liv i Fjellerup By og omegn, og samtidig lave fokus på børn både hér og ude i verden. Til dét vil vi gerne indsamle brugt børnetøj og ting, som andre børn i omegnen kan have glæde af. Butikken er bare et forsøg, så al støtte, idéer og især ting til butikken vil blive modtaget med glæde.

Henvendelse: tlf. 86 31 77 07,
Eller i Fjellerup Bygade 27.
Vi afhenter også gerne, hvis der er brug for det.
På forhånd tak.”
Skrevet og indsendt til Nørre Djurs NetNyt af Karen Pouline Larsen, Børnefonden & Nørre Djurs Kommune

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam