Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Fedtsyle i Norddjurs Kommune ?

Formanden for Ældre Sagen Rougsø-Sønderhald, Orla Lund, spørger hér hvorfor Norddjurs Kommune kun videregiver under halvdelen af statens tilskud til frivilligt socialt arbejde til vore lokale frivillige aktører, mens f.eks. Skive Kommune i støtten til det frivillige sociale arbejde dobler statens tilskud op.
Hvad gør Norddjurs med den halvdel af statstilskuddet der ikke bruges til at støtte det frivillige arbejde ? - Hvad er meningen ? - Forstår man ikke betydningen af de frivilliges indsats ? - En indsats som de lønnede beslutningstagere bør respektere og værdsætte og bakke op om ! - Ikke røve fra . . .



Orla Lund.
"Social- og integrationsministeriet udgiver hvert år en oversigt over kommunernes anvendelse af §18 tilskuddet i 2011. Det er det tilskud der gives fra staten til frivilligt socialt arbejde i kommunerne.

I lighed med tidligere Ã¥r,”udmærker” Norddjurs kommune sig ved fortsat at ligge bagest i feltet af kommuner der er lidt fedtede med at anvende det fulde beløb der modtages fra staten til formÃ¥let.
Norddjurs kommune modtog kr. 1,068 million kroner fra staten til at støtte frivilligt socialt arbejde med. Men anvendte kun 519.000 kroner til formålet. Ud af de 19 kommuner i Region Midt er der kun 2 der udbetaler mindre, det er Odder og Favrskov kommuner. I hele Jylland er der 6 kommuner der udbetaler mindre end 15 kroner pr. indbygger. Her er Norddjurs også blandt.

Nu er det naturligvis glædeligt at Norddjurs kommune har rettet sig efter tidligere års kritik og planlægger at anvende 100.000 kroner mere i 2013 af den lille million kroner de får fra staten til formålet.

Men tilbage står, at selv på trods af dette, indtager Norddjurs fortsat en plads i de nedre regioner blandt landets kommuner, når det drejer sig om støtte til frivilligt socialt arbejde.

Der er al mulig grund til at få undersøgt hvad årsagen er til at der kun anvendes halvdelen af det beløb som kommunen modtager til formålet. Skyldes det at der er aktører som ikke søger?

Skyldes det for stramme kriterier for at kunne modtage støtte? Skyldes det at behovet ikke er større? Er der aktører som undlader at igangsætte frivillige aktiviteter fordi der ikke er tilstrækkeligt med økonomiske midler fordi kommunen er for fedtet? Endelig kan man også kigge ud over kommunens grænser. Skive kommune ligger på 1. pladsen i Region Midt m.h.t. udbetalt §18 tilskud. De modtager i bloktilskud 1.296.000 kroner, men udbetaler til frivilligt socialt arbejde 2.710.000 kroner eller 209 procent af det de modtager fra staten, mod 49 procent i Norddjurs. Det kunne være interessant at få afdækket hvad der ligger bag det store støttebeløb der udbetales i Skive kommune?

Det vil være en oplagt opgave for kommunens frivilligråd at påtage sig denne opgave, så vi en gang for alle kan finde ud af hvad der er op og ned i denne sag."

Kilde: Orla Lund, formand for Ældre Sagen Rougsø-Sønderhald, i Lokalavisen Norddjurs, søndag d. 27/1.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam