Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Sort dag for taxabranchen i Syddjurs

Kjeld Mikkelsen, fra Ebeltoft, som er chauffør hos Hornslet-Mørke Taxa, græmmes her over den manglende politiske forståelse for behovet for at bevare en lokal taxa-tjeneste og for den lokale taxa-branches vilkår.


Taxa.
"Byrådet vedtog torsdag aften at fortsætte samarbejdet med Midttrafik.

En lang debat mundede ud i en opfordring til taxavognmændene om at være vakse !

"Der kommer en ny udbudsrunde først i det nye år og med konkurrencedygtige priser kan vi igen få de lokale vognmænd på banen", udtalte løsgænger Ninna Thomsen.

Men kan vi det ? – det er jo netop sagens kerne og det som de fleste byrÃ¥dspolitikere ikke har forstÃ¥et, nemlig at vi jo ikke kan byde ind med en pris pÃ¥ 242,- kr. i timen, som f.eks. Randers Taxa har budt ind med, og som de kan i kraft af, at det er den enkelte vognmand selv, der kører og ikke som her hos os, hvor der skal være penge til bil, vognmand og chauffør.

Derfor, såfremt det ikke skal ende i ren løndumpning, er vi nødt til at byde ind med et noget højere beløb, og derfor vil vi ikke komme i betragtning, når turene skal fordeles.

Så kære politikere - lad være at stikke os blår i øjnene, men lad os få de rigtige tal på bordet, tal der ikke kun krone til krone dokumenterer en besparelse, men også hvor man sammenligner, hvor mange lægebesøg (ture) der har været i 2012 contra 2011 og stemmer det overens med den fremlagte besparelse ? Jeg tror det næppe.

En besparelse som nok snarere skyldes borgernes vægring ved at bruge Midttrafik p.g.a. de lange ventetider, usikkerhed på hvor man skal ringe hen for at bestille kørsel og utryghed ved at der altid kommer en ny og for borgeren ukendt chauffør.

Derfor bruger man hellere en søn eller datter, nogle vælger at betale for en taxa selv eller bruge deres Falck abonnement.

Jeg håber de politikere, der stemte for at bevare samarbejdet med Midttrafik, på bekostning af de lokale vognmænd og kommunens borgere, kigger sig selv i spejlet og erkender at det er en ommer.

Jeg er utryg ved, at så mange politikere kan vedtage en så stor beslutning, på et så spinkelt grundlag, med så store katastrofale følger for borgere og Taxabranchen.

Så mit juleønske er at man først i det nye år, sammen med talerørsgruppen og embedsmændene, gennemgår materialet, kigger på antal ture og er der en sammenhæng mellem besparelsen og færre ture, så må kommunen nok overveje en tilbagelevering af kørselen til de lokale vognmænd."

Kilde: Kjeld Mikkelsen, Ebeltoft, i Adresseavisen Syddjurs, lørdag d. 22/12.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam