Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Fair politisk proces bag akutlægebil i Grenaa

Regionsrådsformand Bent Hansen (S), fortæller hér at beslutningen om at placere akutlægebilen i Grenaa istedet for i Kolind er truffet af et flertal i regionsrådet på baggrund af statistik over hvor udkørslerne koncentrerede sig i 2011.


Bent Hansen.
"Flemming Kattrup tegner i sit debatindlæg et både trist og forkert billede af, hvordan regionsrådet i Region Midtjylland træffer beslutninger om vigtige sager som fx at vælge, hvor en akutlægebil skal have base. Den slags foregår ikke som aftaler mellem et par politikere fra samme parti, men kommer på bordet i regionsrådet og bliver besluttet dér.

Som bekendt skal der et flertal til en beslutning, og flertal var der, da regionsrådet drøftede, hvor akutlægebilen på Djursland fremover skal have base.

Når placeringen endte med at være i Grenaa, skyldes det flere forhold.
For det første har vi tal for, at 46 pct. af kørslerne i 2011 fandt sted i den østlige del af Djursland. Ca. 29 pct. foregik i den sydlige del af Djursland. Flytter vi bilen til fx. Kolind, vil afstanden til andre områder på Djursland blive længere, og bilen vil være længere tid om at nå frem.

For det andet skal man huske, at ambulancerne er fundamentet i vores præhospitale indsats. Og her er der ikke markant forskel på, hvor hurtigt de er fremme i fx. Grenaa og Ebeltoft. Knebel-området skiller sig ud med relativt lange udrykningstider. Det er vi i regionsrådet opmærksomme på, og det er derfor, vi har fastholdt ordningen med udrykningslæger, hvor praktiserende læger indgår i beredskabet.

Vi er meget interesserede i at styrke ambulancerne og lægger derfor i et kommende udbud op til at udbygge med paramedicinere, der er ambulancebehandlere med en særlig efteruddannelse netop på det felt, der handler om den helt akutte hjælp. Om økonomien holder til ønskerne, vil tiden og resultaterne af udbuddet vise.

Faktum er, at regionsrådet i Region Midtjylland har prioriteret den akutte hjælp i form af akutlægebiler endog meget højt. Vi har landets suverænt bedste dækning med akutlægebiler. I Region Nordjylland råder man for eksempel kun over én akutlægebil.

Som bekendt skal der et flertal til en beslutning, og flertal var der, da regionsrådet drøftede, hvor akutlægebilen på Djursland fremover skal have base."

Kilde: Bent Hansen, formand for region Midtlylland, Lokalavisen Grenaa, mandag d. 10/12.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam