Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Hov - hvor blev demokratiet af ?

Baryton og tenor ved den Jyske Opera, Hans Dueholm fra Hornslet, har hér et forslag til bedre brug af Syddjurs Kommunes penge end at forære dem bort til konsulentfirmaet COWI.


Hans Dueholm.
"Der findes 3 sikre måder at komme af med sine penge på :
1) Den behageligste – kvinder.
2) Den sjoveste – spil.
3) Den hurtigste – konsulenter.


Syddjurs Kommune har i beslutningen om placering af biogasanlæg valgt at bruge løsning 3 til at slippe af med sine penge. Konsulenter fra Cowi er sat på sagen, og de har på rekordtid produceret en rapport, som kommunen satser hele butikken på. En rapport, som ved nærmere gennemlæsning synes at være en omgang skrivebordsarbejde.

Jeg må, efter at have læst rapporten, spørge mig selv om Cowi overhovedet har været i vores område ? - De har i hvert fald formået fuldstændig at undgå kontakt med os, der bor der.

Kommunen lægger dernæst en høringsperiode i sommerferien, springer over behandling i udvalget for planlægning, udvikling og kultur for at gå direkte til behandling i økonomiudvalget og endelig beslutning på byrådsmødet d. 20/9-12.

Er dette en rimelig demokratisk proces ?

Det virker som om hele projektet skal hastes igennem.
At byrådet skal beslutte en placering på baggrund af Cowis mangelfulde rapport forekommer yderst foruroligende, og jeg har bestemt ikke tillid til, at projektet er ordentligt undersøgt og velovervejet.

Og selvom der står "bio" foran "gasanlæg", ændrer det ikke ved, at anlægget er en fabrik i den farligste miljøklasse. Fabrikken vil u-undgåeligt gøre det område, hvor den er placeret, til et industrikvarter, og i et helt urimeligt omfang ændre vilkårene for de borgere, der bor der.

Derfor bør man være noget mere omhyggelig med, hvordan sådan en sag gribes an, end Syddjurs Kommune indtil videre har givet indtryk af at være.

Måske skulle Syddjurs kommune hellere have valgt løsning 2 og brugt 250.000 kr. på lottokuponer. Det havde formentlig været mere udbytterigt og unægtelig noget sjovere."

Kilde: Hans Dueholm, Hornslet, i Lokalavisen Kalø Vig, mandag d. 10/9.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam