Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Alkoholforbrug og sygefravær i Norddjurs

Formanden for Ældre Sagen i Rougsø-Sønderhald Orla Lund, fra Øster Alling, gør her opmærksom på to undersøgelser som er lidet flaterende for Norddjurs, og slår til lyd for at kommunen undersøger hvad der kan gøres for at bedre situationen.


Orla Lund.
"I den forløbne uge er der offentliggjort 2 undersøgelser, som placerer Norddjurs kommune i en lidet flatterende rolle.

Den første var en undersøgelse fra Cepos om sygefraværet i landets daginstitutioner, hvor Norddjurs kommune lå på 4 sidstepladsen blandt landets 98 kommuner hvad angår sygefravær blandt personalet, - så vidt jeg erindrer 18 sygedage årligt.

Den anden undersøgelse omhandlede alkoholindtagelsen blandt de over 16 årige, hvor Norddjurs var repræsenteret i gruppen af kommuner med det næsthøjeste alkoholindtag. For god ordens skyld var Syddjurs kommune også repræsenteret her.

Nu vil jeg ikke postulere at der er en sammenhæng mellem det høje sygefravær blandt daginstitutionspersonale og det høje alkoholindtag!! Men at det er 2 områder som kommunen skal vise stor bevågenhed, er uomtvisteligt. Flere initiativer, rundt omkring, med henblik på at skabe større arbejdsglæde hos personalet, har haft til følge at sygefraværet falder markant. I undersøgelsen fra Cepos var der kommuner der havde halvt så meget sygefravær blandt personalet i daginstitutioner, som Norddjurs. Det var måske en ide om man fra kommunens side tog kontakt til disse kommuner for at høre hvad de har gjort for at have et så lavt sygefravær.

I undersøgelsen om alkoholindtaget var der kommuner, hvor befolkningen drikker mere end i Norddjurs, men ikke så mange. Men der var markant flere hvor man drikker betydeligt mindre.

Det kan også her være en ide, om vor kommune kontakter disse kommuner for at få inspiration til, hvad der kan gøres for få borgerne til at drikke mindre alkohol. Ikke fordi jeg vil kæmpe for afholdssagen, det kender man mig nok for godt til at det ikke er mit gebet! Men for at bedre folkesundheden.

Der er en sammenhæng mellem for megen indtagelse af alkohol og dårligt helbred. Vi skal jo ikke glemme at kommunens borgere, over kommuneskatten, er med til at finansiere sundhedsudgifterne i regionen. Vi vil da nok alle være glade hvis disse ikke er så store, og gerne ser at de bliver mindre. Endelig vil det også være rart hvis de sociale konsekvenser af for stor indtagelse af alkohol, kan blive mindsket til gavn for den enkelte og samfundet."

Kilde: Formand for Ældre Sagen i Rougsø-Sønderhald, Orla Lund, i Lokalavisen Norddjurs, tirsdag d. 31/8.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam