Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Du går galt i byen Ninna Thomsen

Dette åbne brev til S-kommunalbestyrelsesmedlem i Syddjurs Ninna Thomsen, er formuleret af repræsentanter fra seks lokale distriktsråd i den vestlige del af Syddjurs Kommune.


Torsten Klein Mikkelsen fra Hornslet Distriktsråd. Ét af de fem vestlige distriktsråd som hér går i rette med bl.a. Ninna Thomsen.
"Fra flere sider er vi blevet opfordret til at kommentere Ninna Thomsens indlæg af 3. juni 2012 i Lokalavisen, hvilket vi selvfølgelig gerne gør.

Politik er at være visionær for hele kommunen og så prioritere.

Sådan skulle Ninna Thomsen indlæg den 3. juni begynde, og ikke som hun skriver "Politik er at prioritere".

Selvfølgelig duer Ebeltoft som rådhusby, siger Ninna Thomsen, og det har hun ret i, set fra hendes lokale stol. Men set fra visionære og samlende politikere har hun ikke ret.

Ninna Thomsen blander fortsat æbler og pærer sammen, idet hun vil bruge millionerne fra den nedbrændte bygning i Kolind til at renovere ældreboliger og skoler. Alle der kender lidt til økonomi ved jo, at det ene er anlægsudgifter, medens det andet er driftsudgifter.

Renovering af ældreboliger og skoler skal alle kommuner jo have med under deres årlige driftsbudget.

At der så brænder en bygning gør jo ikke, at man skal tage disse penge og bruge til den daglige drift.

Næ - de skal bruges til en genetablering af kommunale bygninger på en mere økonomisk og hensigtsmæssig måde, der gør, at de kommunale bygninger fremover vil være billigere i drift. På den måde sparer man driftsudgifter, der så vil kunne bruges til f.eks. renovering af ældreboliger og vore skoler.

Så undrer Ninna Thomsen sig over, at det er vigtigt, at rådhuset skal være centralt placeret.

Det må være fordi hun ikke vil forstå hovedparten af Distriktsråd i Kommunens argumenter fra deres brev til samtlige byrådsmedlemmer den 14. april i år, hvor vi dokumenterede, at det er billigere at bygge et nyt rådhus ved Rønde til hele administrationen end at bygge til det tidligere privathospital i Ebeltoft, der p.t. er rådhus.

Ved at bygge et nyt centralt og energivenligt rådhus, vil der samtidig være en mærkbar forbedring af kommunens og de ansattes daglige driftsudgifter og en meget glædelig udvikling i CO2-balancen, som byrådet jo går ind for.

Samtidigt kan alle borgere få en fælles identitet i det nye centrale hus.

Det vil endvidere betyde, at det administrative personale gennemsnitlig får kortere vej til deres arbejdsplads, hvilket igen betyder en væsentlig visionær CO2-besparelse. Dette vil desuden bevirke, at der ikke vil være så stort incitament for medarbejderne til at søge nye udfordringer i en anden kommune.

Det vil derfor betyde, at den store gennemstrømning af medarbejdere i visse af Syddjurs Kommunes afdelinger, som er et faktum, vil blive mindre.

Dette vil spare mange ressourcer på oplæring af nyt personale og give større arbejdsglæde blandt de ansatte.

Endelig tager Ninna Thomsen argumentet med bosætning og erhvervsliv op for, at rådhuset skal ligge i Ebeltoft. Det er sjovt, at det argument aldrig har været taget i brug af politikerne, når arbejdspladser er blevet flyttet fra Rønde, Kolind og Hornslet til Ebeltoft.

Vi ved jo alle, at kommunen selv peger på, at det fremover er i den vestlige del af kommunen, at der skal komme 10.000 nye boliger, da alle prognoser viser, at det er fra Aarhus Kommune tilflytningen sker. Det er jo disse mange mennesker i de nye boliger, der kommer til at bestemme hvor de fremtidige handelsmuligheder skal ligge.

Selvfølgelig er Ebeltoft en dejlig turist- og museumsby med dens gamle bykerne og havnemiljøet. Den skønner vi alle på.

Men som kommunalpolitiker er man valgt for at være visionær og se på hvor udviklingen foregår og så være med til at skabe den bedste drift for Syddjurs Kommune ud fra dette. Det gør man kun ved at flytte den centrale administration tættere på Aarhus ved det centrale trafikknudepunkt - Rønde.

Dette vil vi bede såvel Ninna Thomsen som politikerne i SF og Venstre tage med i deres overvejelser ved de kommende budgetforhandlinger i august måned."

Indsendt af:
Thorsager Distriktsråd v. Michael Bak.
Ugelbølle Landsbyråd v. Henning Rasmussen.
Feldballe og Omegns Distriktsråd v. Erik Aude.
Rønde Distriktsråd v. Carsten Skivild.
Hornslet Distriktsråd v. Torsten Klein Mikkelsen.
Mørke Distriktsråd v. Kasper Urth.

Kilde: Repræsentanter for 6 distriktsråd i det vestllige Syddjurs, i Syddjurs Lokalavis, fredag d. 15/6.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam