Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

De blå flag vajer over strandene i Norddjurs

Lars Møller S´s formand for Kultur og Udvikling i Norddjurs fortæller her om strandene i Norddjurs. Han appellerer bl.a. til bred politisk opbakning bag at finde penge til de nødvendige badevandsanalyser, sÃ¥ Norddjurs kan hejse endu flere BlÃ¥ Flag end det er tilfældet i dag.


Lars Møller.
"Grundlovsdag havde jeg den fornøjelse, at være med til at hejse det blå flag på Bønnerup Havn og ved Grenaa strand. Det Blå Flag blev overdraget til os af Friluftsrådet og er det synlige bevis på at vores badevandskvalitet og miljø er i orden. Vi skal også sikre at der ved mindst en af kommunens strande er handicapfaciliteter og handicapvenlig adgang. Det har vi både ved Rygårde strand og Grenaa strand.

Det Blå Flag gør en forskel og er et signal til vores borgere og turister, om at i Norddjurs er det trygt at bade.

Nu er det efterhånden en tradition at jeg er med ude og hejse flaget, sige et par ord og tale med mange borgere og turister. Jeg hører hvert år om hvor meget de værdsætter det Blå Flag.

I 2012 har vi blå Flag ved Udbyhøj Lystbådehavn, Rygårde strand, Bønnerup Lystbådehavn, Grenaa Strand og ved Anholt Vesterstrand.

Vi har også søgt ved Fjellerup og Gjerrild strande, men har ikke fået tildelt flag her. Det skyldes bl.a. at der er kommet nye regler som ser på badevandkvaliteten over 5 år og ikke kun det foregående år. Badevandskvaliteten er begge steder i orden, her i 2012, men de Blå Flag er savnede.

Jeg tror på, at vi har dem oppe igen, næste år.

Vi arbejder netop nu, i Kultur og Udviklingsudvalget, på en Natur og Friluftsstrategi for Norddjurs kommune. Det er hensigten, at strategien skal medvirke til at styrke kommunens position som mangfoldig naturkommune og den skal spille tæt sammen med den netop vedtagne turismestrategi samt medvirke til at markedsføre kommunen som turismedestination og bosætningskommune.

Derfor vil vi gerne have alle de Blå Flag op næste år som vi har mulighed for.

Besparelser på kommunens budget vedr. de nødvendige badevandsanalyser gør dette til en udfordring og viser at besparelser på et andet udvalgsområde også har effekt ved os som arbejder med bosætning og turisme.

Vi er friske på at finde en løsning, og jeg håber på bred politisk opbakning til dette."

Kilde: Lars Møller (S), Formand for Kultur og Udvikling i Norddjurs, i Lokalavisen Grenaa, torsdag d. 14/6.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam