Soenderhaldportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Smertegrænsen er overskredet

Af Preben Mortensen, Idégruppen Grenaa.


Preben Mortensen.
">Åbent brev til regionsformand Bent Hansen eller evt. stedfortræder.

Nu oplever Djursland igen, at serviceniveauet på Djursland forringes i væsentlig grad.

Forringelserne består først og fremmest i, at akutklinikken ikke har en fast tilknyttet læge i åbningstiden, og at funktionen skal overtages af vagtlæge og praktiserende læger.

Det opfatter vi som et eklatant løftebrud og en forringelse, der ligger langt ud over det acceptable.

Vi har på Djursland en situation, hvor der bygges en større havmøllepark, og vi har en befolkningstæthed i sommermånederne, der berettiger til en godt udbygget akutfunktion og vi har et fast befolkningsgrundlag, der berettiger til en bedre service, men det har I, med den seneste nedskæring, fået ødelagt godt og grundigt.

Vi må igen gøre opmærksom på, at vi på Djursland betaler vores skat som befolkningen i Århus, Silkeborg, Herning og Randers (og alle andre steder i DK), og at vi på den baggrund må have ret til at få et rimeligt akutberedskab i område, der kan sammenlignes med niveauet på de nævnte steder.

Men hver gang I laver en nedskæring på 5 procent for regionen, rammer det Djursland med 4 gange så stor effekt, fordi vi i forvejen har været udsat for nedskæringer, der ikke alene skærer ind til benet, men som rent faktisk har amputeret benet.

Smertegrænsen er overskredet.

Hvis man skal skabe balance i et område, er der ofte grund til at gøre ting eller undlade at gøre ting på et sted i forhold til et andet for at opnå retfærdig fordeling af problemerne og goderne. Men det gør I ikke. I kører løs med grønthøstermetoden uden hensyn til de lokale konsekvenser. Det er ikke ret professionelt.

Vi må for gud ved hvilken gang gøre opmærksom på, at Djursland har væsentlige transportproblemer i forhold til dem, der bor i Århus, Randers, Silkeborg, Viborg og Herning, hvor man kan transporteres på godt udbyggede motorveje til hinanden. Vi har mellem 50 og 65 km til nærmeste kvalificerede akutcenter på ofte meget trafikerede og ikke særligt gode veje. Det problem har I virkelig aldrig nogensinde interesseret jer for, og det er vi særdeles utilfredse med og meget frustrerede over.

De nævnte byers sygehuse har alt det, vi andre også gerne ville have del i, men det har vi ikke. Vores forhold udvandes mere og mere, og som sagt finder vi, at smertegrænsen tydeligt er overskredet.

Vi må derfor opfordre til at tage de sidste nedskæringer op til fornyet overvejelse, således at vi får den retfærdighed, vi samfundsmæssigt må have krav på.

Så er der lige et par detaljer vedr. Bent Hansens sidste svar til Idégruppen Grenaa, hvor han påstår, at Idégruppen har en fodslæbende holdning ved at betragte alle forandringer som forringelser. Det har vi svaret på, men vi har aldrig fået en reaktion på samme svar. Det vil vi så gerne have nu.

Problemet er her, at Bent Hansen mener, at vi via disse "forandringer" åbenbart har oplevet fremskridt.

Derfor er vi nødt til at gentage spørgsmålene:

Besvar venligst følgende spørgsmål med Ja eller Nej:

1. Er det en forandring med kvalitetsforbedring, at der ikke er en fast tilknyttet læge til en skadeklinik. Ja eller Nej?

2. Er det en forandring med kvalitetsforbedring, at akut opstået sygdom skal behandles af egen læge, der i forvejen er hårdt belastet og som ofte har 2-3 ugers ventetid på en 10 min. konsultation, og hvor der kun kan behandles 1 (én) skavank pr. besøg? Ja eller Nej?

3. Tror I virkelig selv på, at den praktiserende læge eller vagtlægen har overskud til at assistere skadeklinikken i acceptabelt omfang? Ja eller Nej?

4. Mener I, at der er det beredskab, der skal være, med hensyn til havmølleprojektet ved Anholt og turisttilstrømning til Djursland? Ja eller nej?

Og mener I virkelig, at Djursland er behandlet retfærdigt i alle jeres nedskæringsprocesser? Ja eller nej?

Med den sidste milliard regeringen har lovet sygehusvæsenet, forventer vi, at behandlingsmulighederne på Djursland bliver opdateret, således at vi beholder vores akutlæge på skadeklinikken og at de behandlingsmuligheder, vi tidligere har haft på sygehuset i Grenaa, i videst muligt omfang bliver genetableret.

Som tidligere nævnt: Smertegrænsen er overskredet.

Vi forventer detaljerede og kompetente svar og ikke ligegyldige politikersvar, der på sædvanlig vis bare glider af på problemerne."

Kilde: i Lokalavisen Grenaa, torsdag d. 14/6.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam